Kalops

1-1,5 kg nötkött helst högrev 

4-5 morötter

2 gula lökar

Lite olja 

3 lagerblad

1 liter vatten

2 msk konc kalvfond

1 1/2 msk mjöl

salt från kvarnen

peppar från kvarnen

Till servering: 

kokt potatis

inlagda rödbetor

Putsa köttet och skär det i 1×1 cm stora bitar.

Skala och skär morötter och lök i ca 1 cm stora bitar.

Bryn köttet i smör och olja i en gjutjärngryta. Tillsätt salt och peppar.

Tillsätt morötter, lök, lagerblad och kryddpeppar. Låt fräsa några minuter under omrörning.

Häll på vatten och kalvfond över allt kött och grönsaker i grytan. Sila ner mjöl i grytan under omröring.

Låt sjuda under lock tills köttet är mjukt, minst 2 timmar.

Leave a comment